Belépve mint:

kilépés
70
Átlagos
Közepes
  • 1 kiskanál petrezselyem
  • 1 kiskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál száított oregánó
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom
  • 1 db közepes padlizsán
  • 40 dkg sűrített paradicsom
  • 0, 5 kg darált sertéshús (comb, lapocka)
  • 1 csomag penne tészta
  • 3 db fokahagyma gerezd
  • 1 db vörös vagy lila hagyma
  • 1 leheletnyi fekete bors
  • 30 dkg trappista sajt

Rakott bolognai penne (padlizsánnal)

A vöröshagymát felaprítom és olívaolajon párolni kezdem, kicsit megsózom. Közben a padlizsánt félbevágom, a feleket további félre és azt is felkockázom. Ha kicsit megpárolódott a hagyma, ezt is hozzáteszem és együtt kavargatom még 3-4 percet. Ha ez megvan, hozzáadjuk a darált húst és jól összekeverve fedő nélkül pároljuk-pirítjuk 10-15 percig. Eközben egy lábosban 1 kis sóval és pár csepp olajjal vizet teszek fel, és ha felforrt, beleöntöm a pennét. Nem szükséges készre főzni csak forrjon fel újra. (kicsi vizet szív magába így nem vesz el minden nedvességet a szósztól) Ezután leszűröm és félreteszem. Ha a hús picit megpirult hozzáöntöm a nagy konzerv paradicsom sűrítményt, meg 1-2 deci vizet, belenyomom a fokhagymagerezdeket ízlés szerint, és hozzáadom a zöldfűszereket, borsot és sózom. Ennek rotyogni kell egy 5-10 percet. Jó sós és szószos legyen, mert a tészta sülés közben a sót és a vizet is felveszi. A pennét ezután egy jénaiba vagy tepsibe teszem, ráöntöm a szószt, összekeverem, a jénaira ráteszem a tetejét, tepsi esetében alufóliát, és bevágom a sütőbe 200 fokon kb 30 percre, azután a lereszelt sajtot ráteszem a tetejére és már alufólia/jénai tető nélkül pirítom rá kb. 5-8 perc alatt. Reszelt sajtot félreteszek kicsit a tálalt ételre is szórni. Ha jó szószosra sikerült, még ketchup se kell hozzá. Frissen fogyasztani a legfinomabb. Padlizsán nélkül is elkészíthető (bár így sokkal jobb), legtöbbször úgy szoktam, de most kicsit felturbóztam. :) Ha szeretitek, gombát is lehet bele tenni.
tipp Ha kicsi a jénai a tésztát és a szószt óvatosan együtt adjuk hozzá, mert ha telerakjuk tésztával és úgy öntjük rá a szószt, akkor elég nehéz összekeverni úgy hogy ne ugráljanak ki a pennék. :D
.
Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:25:03

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:25:24

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:25:44

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:25:50

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:25:55

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:26:10

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:26:12

Vendég

Mariann mondta:

Elkészítettem, és Isteni finom lett!!!!!!!!! Igazi olaszos ízvilágú, könnyen elkészíthető, laktató finomság!!!! Be is tettem a recepttáramba, mert biztos, hogy a jövőben is ilyet főzni! Köszönöm a feltöltést! :)

2015-03-07 23:26:26

Gyorgyi1 mondta:

Szeretném kérdezni,hogy a padlizsánt le kell -e sózni előtte,mert úgy hallottam,hogy keserű leve van? Még sosem készítettem padlizsánból semmit,ezért kérdezem. Köszönöm előre is a választ! :)

2017-10-01 20:17:55

Gyorgyi1 mondta:

Szeretném kérdezni,hogy a padlizsánt le kell -e sózni előtte,mert úgy hallottam,hogy keserű leve van? Még sosem készítettem padlizsánból semmit,ezért kérdezem. Köszönöm előre is a választ! :)

2017-10-01 20:17:57

Gyorgyi1 mondta:

Szeretném kérdezni,hogy a padlizsánt le kell -e sózni előtte,mert úgy hallottam,hogy keserű leve van? Még sosem készítettem padlizsánból semmit,ezért kérdezem. Köszönöm előre is a választ! :)

2017-10-01 20:18:34

Gyorgyi1 mondta:

Szeretném kérdezni,hogy a padlizsánt le kell -e sózni előtte,mert úgy hallottam,hogy keserű leve van? Még sosem készítettem padlizsánból semmit,ezért kérdezem. Köszönöm előre is a választ! :)

2017-10-01 20:18:37

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: