Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 50dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2dkg élesztő
  • 2 tojás
  • olaj
  • 5dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg kakaó

Kakaós csiga

A tojássárgákat a cukorral keverd habosra, majd önts hozzá három deci tejet. A maradék tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és egy kiskanál cukorral futtasd fel.

A lisztbe öntsd bele a tojássárgás és élesztős masszát, és kicsit keverd össze. Majd add hozzá az olvasztott vajat, és gyúrd össze az egészet. Keleszd egy órán keresztül. Ha megkelt, szedd kétfelé a tésztát.

A belisztezett deszkán nyújtsd ki az egyiket egy centi vastagra. Olajjal kend meg a tetejét, és szórd rá a kakaó felét. Óvatosan tekerd fel, majd vágj le belőle 2-3 cm-es szeleteket. Ugyanezt tedd meg a másik adag tésztával is. A tepsit béleld ki sütőpapírral, helyezd rá a csigákat, és előmelegített sütőben süsd meg.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: