Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 160g liszt
  • Cukor ízlés szerint
  • 1 cs sütőpor
  • 5 db tojás
  • 400g kakaó
  • kis szódabikarbóna
  • 2 cs tortabevonó
  • 10dkg vaj
  • csomag mák
  • lekvár tölteléknek
  • tejszínhab

Csokis torta extrákkal

A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét elkezdjük verni és lassan hozzáadagoljuk a cukrot.Mikor már keményedik a tojássárgáját hozzá tesszük majd a száraz összetevőket is (liszt,kakaó,sütőpor,kis kanál szódabikarbóna),ezután jól elkeverjük az összeset.Egy tortaformát kivajazunk és beleöntjük.170 fokon 25 percig sütjük.Hadjuk hűlni a sütőbe kb 5 percig majd kivesszük és még 10 percig hadjuk állni.Eközbe elkészítjük a tölteléket: egy kis edénybe 0,5dl tejet öntünk mikor már forr beleöntjük a mákot egy vaniliás cukorral meg 1 ek sima cukorral és elkeverjük,levesszük a tűzről majd kettévágjuk a piskótát és elsimítjuk a mákot rajta.Második rétegként lekvárt kenünk majd tejszínhabot.Rátesszük a tetejét és kicsit lenyomkodjuk,egy edénybe a vajat felolvasztjuk majd a tortabevonót beletesszük és felolvasztjuk és tortára kenjük az egészet.Díszitésként ehető dekor gyöngyöket tettem az oldalára majd lereszeltem egy csokit és rászórtam a tetejére.
tipp A töltelékeket érdemes nem túl a szélére tenni mert kifognak fójni mikor rátesszük a tetejét.Sütés közben egyeltalán ne nyissuk ki a sütőt mert bereped a piskóta.Egy napot állni hagyhatjuk a tortát,hogy összeálljanak az ízek!:)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: