Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Alacsony
  • 1 kg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg Juhtúró
  • 4 evőkanál tejföl
  • bors
  • kapor ízlés szerint

kapros Juhtúróval töltött gomba

1. A gombákat, megpucoljuk, a tönköket kiszedegetjük, és folyóvíz alatt leöblítjük. Szárazra töröljük .

2. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a felaprózott gombát, borsozzuk és fedő nélkül pirítjuk.
Nagyon kevés sót is tehetünk rá, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Kb 15 perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni.

3.A juhtúrót kikeverjük 3-4 ek tejföllel, és összekeverjük a kicsit meghűlt gombapéppel hozzátesszük a kaprot ízlés szerint.
A gombakalapokat enyhén kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és megtöltjük a juhtúrós gombával. Előmelegített sütőben megsütjük. 180 C kb 30 perc.
A végén még egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, mi most salátával ettük. Jó étvágyat!
tipp Nagyon jó recept, én is neten találtam rá. Amit változtattam rajta az,hogy 30dkg túró kell hozzá mert kevés lesz a töltelék. Kicsit drága a juhtúró ,de én imádom :)) Maradt 1-2 gomba kalapom,mert azokba nem maradt elegendő töltelék .reszelt karaván sajttal töltöttem meg pótlásul és nagyon finom.:))) A leghosszadalmasabb a gomba megpucolása,de megéri elkészíteni ,mert nagyon finom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: