Belépve mint:
120
Átlagos
Alacsony
1
0
4399
0
- 1 kg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 30 dkg Juhtúró
- só
- 4 evőkanál tejföl
- bors
- kapor ízlés szerint
kapros Juhtúróval töltött gomba
1. A gombákat, megpucoljuk, a tönköket kiszedegetjük, és folyóvíz alatt leöblítjük. Szárazra töröljük .2. A tönköket apróra vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a felaprózott gombát, borsozzuk és fedő nélkül pirítjuk.
Nagyon kevés sót is tehetünk rá, de csak óvatosan, mert a juhtúró is sós. Kb 15 perc elteltével lehúzzuk a tűzről, kicsit hagyjuk hűlni.
3.A juhtúrót kikeverjük 3-4 ek tejföllel, és összekeverjük a kicsit meghűlt gombapéppel hozzátesszük a kaprot ízlés szerint.
A gombakalapokat enyhén kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és megtöltjük a juhtúrós gombával. Előmelegített sütőben megsütjük. 180 C kb 30 perc.
A végén még egy kis reszelt sajttal is megszórhatjuk. Bármilyen körettel megállja a helyét, mi most salátával ettük. Jó étvágyat!

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: