Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • 50 dkg sertéshús
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • só. fokhagyma, petrezselyem, bors, az ízesítéshez
  • 1 csipet köménymag
  • sajt a tetejére

Rakott Kel

A darált húst készítsd el pörköltszerűen - rövid lére -, pirítsd zsírjára, a rizst pedig 3/4-ig főzd meg. A kelkáposztát bontsd leveleire, mosd meg, áztasd tíz percre sós vízbe, majd öblítsd le, és sós, köménymagos vízben főzd félpuhára.

Vajazz ki egy tepsit, az aljára simíts egy réteg káposztalevelet, rá egy sor rizst, egy sor húst és egy réteg tejfölt tegyél. Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposztát tegyél, és alaposan kend meg tejföllel. A maradék vajat melegítsd fel, és öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd aranybarnára, majd forrón tálald.
tipp A tejfölbe kevertem még 1 tojást :-)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: