Belépve mint:

kilépés
75
Átlagos
Magas
  • 6 tojás
  • 30 dkg margarin
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál keserű kakaópor
  • finomliszt
  • A Krémhez: 1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • A tejszín a krémre: 6 dl habtejszín , 2dl tejszínhez egy kis csomag habfixáló
  • 3-4 evőkanál kristálycukor a tejszínbe, ha alapban nincs cukrozva.
  • 2 evőkanál keserű kakaópor a dekoráció

Kitti féle Gesztenyekocka

Elkészítés:

1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk.

2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük.

3. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
tipp A piskóta készítésnél alaposan kenjük ki margarinnal a tepsit.a lisztet se felejtsük rászórni.
.
Vendég

robroy mondta:

szia!
nálam a Te recepted nyert a sütiversenyen! ;)
nagyon drukkoltam, és majdnem megvolt! majd jövőre!
még sok ilyen receptet!

2012-02-02 09:45:45

Kittus mondta:

Aranyos vagy :))) köszönöm :)))

2012-09-08 14:14:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: