Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • 7db tojás
  • 7 kanál liszt.
  • 7 kanál cukor
  • sütőpor
  • 1/2 liter tej
  • vanilia puding
  • gyümölcs
  • 1 csomag zselatin 24 cm átmérőjű tortára

GYümölcs Torta

Kezdjük a piskóta készítéssel: A 7 tojás legyen szobahőmérsékletü ,válaszd szét a sárgáját a fehérjétől. Habverővel verd fel a fehérjét és mikor már olyan kemény a hab,hogy akár a fejed felé is emelhetnéd kanalanként beleteszed a porcukrot,és még egy kicsit vered tovább,de ne túl sokáig mert összeeshet,szinte csak addig míg a porcukor elolvad. Amikor ezzel elkészültél belekevered géppel a 7 db sárgáját. ,ezután a robotgépre már nincs szükségünk. A 7 kanál lisztbe belekeversz 2 késhegynyi sütőport,majd kanalanként belekevered ezt a masszába.Készen van a piskóta tésztája. 200C fokosra előmelegíted a sütőt,a kivajazott tortaformába beleöntöd a tésztát és fokozatosan visszavéve 150 fokon sütöd kb 30 percig.


Jó tanács: csak 15 perc után nyithatod ki a sütőt ,mert ha előtte teszed összeeshet a piskóta.

Akkor tutira megsült ,ha hurkapálcával megszúrod és utána tiszta marad.


2: Pudingot ugye mindenki tud főzni :-) 1/2 liter tejből

3: Én banánt,ananászt és szőlőt tettem rá.

4. A zselatin elkészítése meg rajta van a csomagoláson.
.
Vendég

Zita mondta:

Szia Kittus!
Hol kellene látnom a piskótakészítést és a pudingkészítést? Úgylátom elég egyszerű recept és pont ilyen kellene nekem.

2011-11-09 13:25:17

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: