Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • 1 bögre őrölt mák vagy darált dió
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 csomag Sütőpor
  • 1 bögre finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
  • 10 dkg Rama
  • A tepsi kikenéséhez finomliszt Rama
  • A töltéshez 20 dkg sűrű sárgabaracklekvár (kb)

Diós vagy Mákos bögretészta

A puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát először magában, majd a cukorral keverjük habosra. Egyenként a tojásokat beledolgozzuk, azután sorban a többi hozzávalót is belekeverjük. Egy kb. 20x30 cm-es, magas falú tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, majd a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 25 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a massza. Megvárjuk amíg kihűl, vágódeszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. Az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot ráillesztjük. Az is jó megoldás, ha a tésztát lapjában vágjuk ketté, úgy kenjük meg a lekvárral. 1-2 órán át várunk, hogy a tészta a lekvárt kissé magába szívja, majd fölszeleteljük. Vaníliás porcukorral meghintve, kockákra vágva tálaljuk.
tipp Igazából én lekvár nélkül imádom :-) Diós is isteni :-)
.

Toscana mondta:

Szia! Megsütöttem, nagyon finom lett. Dióval készítettem el. Annyi észrevételem van hozzá, hogy kicsit soknak találtam a cukrot. Szerintem egy háromnegyed , vagy akár fél bögre is elég hozzá. De ettől függetlenül gyorsan elfogyott.

2011-11-13 13:36:24

Vendég

Kittus mondta:

Szia Toscana ! örülök neki,hogy tetszett ez az egy szerű piskótaszerű sütemény.Igen,dióval is kiváló ez a sütemény:-) ha kevesebb cukorral csináltad akkor ez már finom reform süti lett.
örülök,hogy ízlett. :-) szia.

2011-11-14 15:57:39

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: