Belépve mint:

kilépés
50
Átlagos
Közepes
  • fél kiló csirkemell
  • 1-2 csomag rizs
  • 1 közepes fej vöröshagy, a
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • piros arany
  • oregánó
  • bazsalikom
  • római kömény, de rendes kömény is megteszi
  • 1-2 babérlevél
  • víz
  • liszt

szaftos husi rizzsel

1.- a csirkemellet ujjnyi csíkokra felvágjuk
2.- a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát is apróra szeljük vagy nyomjuk
3.- olajon üvegesre sütjük a vöröshagymát, fokhagymát
4.- megszórjuk pirospaprikával úgy, hogy szép piros legyen minden hagyma (ha a paprika felszívta az olajat keveset még öntünk alá)
5.- hozzá adjuk a csirkemell csíkokat, majd hagyjuk kicsit megpirulni
6.- ha körülbelül félig megsültek, öntünk hozzá vizet úgy, hogy nagyjából félig lepje el
7.- ízlés szerint meghintjük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, római köménnyel, piros arannyal. Ha esetleg kicsit fakónak tűnik, adjunk még hozzá pirospaprikát. Aki pikánsan vagy erősen szeretné enni, kétszerezze meg a bors adagot
8.- jól összefőzzük őket, majd amikor a hús már teljesen átfőtt és fehér beledobunk két kisebb babérlevelet.
9.- forrás közben meghintjük liszttel (a mennyisége attól függ, ki mennyire szeretné sűrűsíteni a vizes alaplevet) levesszük a tűzről és még átkeverjük párszor.
10.- melegen a legfinomabb, rizzsel tálaljuk
Jó étvágyat! (:
tipp Főzés közben sokszor kóstoljuk a levet, hogy ne legyen túl vagy kevésbé fűszeres!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: