Belépve mint:

kilépés
60
Egyszerű
Közepes
  • rizs
  • curry por
  • 1 konzerv ananász
  • 4-5 fokhagyma gerezd (ízlés szerint)
  • 1 kg csirkemell
  • só (ízlés szerint)
  • 1 főzőtejszín
  • 1-2 evőkanál liszt

Tejszínes-ananászos csirke curry-vel és rizzsel

1- felvágjuk a csirkemellet kisebb kockákra
2- kevés olajon megpirítjuk, amíg minden csirkekocka fehér, rendesen átsült lesz (közben elkezdhetjük kifőzni a rizst, hogy időben elkészüljön)
3- hozzá öntjük az ananászt a leve nélkül, majd hagyjuk kicsit átsülni
4- amikor az ananászok is átpuhultak, hozzáönthetjük a főzőtejszínt, a lereszelt fokhagymát, sót, majd jól összeforgatjuk
5- ha rendesen eloszlattuk a tejszínt, hozzá adjuk a curry port, amíg szép sárga nem lesz minden darab
6- ezután hozzátesszük a lisztet. A mennyisége attól függ, mikor lesz megfelelő állagú, azaz enyhén sűrű.
7- hagyjuk kevés ideig fortyogni, majd vegyük le a tűzről és alaposan keverjük össze a rizzsel.
Azonnal fogyasztható és nagyon ízletes!
Jó étvágyat! (:
tipp Gyakran kóstolgassuk, hogy ne legyen túl vagy kevésbé fűszeres.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: