Belépve mint:

kilépés
60
Összetett
Magas
  • A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 9 dkg porcukor
  • 20 dkg pörkölt, darált mogyoró
  • 17 dkg kandírozott narancshéj
  • 4 dkg mazsola
  • 3, 5 dkg liszt
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 6 tojássárgája
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál kakaópor

Dalmát mogyorós krémes

Az összeállításhoz: piskótatallér (ekkora mennyiséghez 35 db)
A kandírozott narancshéjat és a mazsolát rumba áztatjuk, majd aprítógéppel összevágjuk.

A tészta elkészítése: a tojásfehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót is óvatosan elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe (az enyém 30x39 cm-es) simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. (Nekem kb. 30x20 cm-es lett egy-egy piskótalap.)

A krém elkészítése: a tojássárgáját, a pudingport és a lisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, a tojássárgás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. A margarint habosra keverjük a porckorral, és a kihűlt krémhez adjuk. A krém egyharmadát kivesszük, és beledolgozunk 1 evőkanál kakaóport.

Ósszeállítás: a világos krém felét rákenjük az alsó piskótalapra, erre a tejbe mártott piskótatallérok kerülnek. Rákenjük a kakaós krémet és ráhelyezzük a második piskótalapot. A tetejét a maradék világos krémmel lekenjük, végül darált mogyoróval és reszelt csokoládéval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnapra megpuhul és könnyen szeletelhető.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: