Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Közepes
  • 250g piros lencse
  • olaj/ Ghee( olvasztot vaj)
  • 1 hagyma apróra vágva
  • 1/4 gyömbér
  • kb. 0.8l forró víz
  • kettő kis kanál só ( vagy izlés szerint)
  • kis kanál garam masala
  • kis kanál bors
  • kis kanál fűszer paprika
  • kis kanál kurkuma

Dhal

Azzal szoktam kezdeni , hogy megmosom a lencsét szűrőben párszor jól átöblítem,
ha ez megvan akkor egy lábasban a hagymát amit előtte apróra felvágtam megpirítom/puhítom, ráteszem a sót és annyi olajat öntök rá hogy épp ellepje, kicsit megpirítom de nem túlságosan, szerintem az aranybarna előtt egy árnyalattal pont jó, kicsivel mielőtt úgy gondolom hogy a hagyma jó lesz ráteszem az apróra vágott gyömbért, és egy kicsit azt is megpirítom.
Ha ez megvan akkor adom hozzá a lencsét, és kb. kétszer annyi vizet mint lencsét, jelen esetben ez kb. 0.8l ha jól számolom, de biztososabb a szem mérték szerintem.
Amikor a lencse kezd kicsit puhulni akkor adom hozzá a fűszereket, és ha még szükségesnek látom akkor egy kis vizet, és addig főzőm amíg a lencse puha de még nem főt teljesen szét, ez a lencse minőségétől is függ.kb. 20-35 perc között szokott lenni.

.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: