Belépve mint:

kilépés
150
Átlagos
Közepes
  • 4 szem paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 50 dkg darált marhahús,
  • 1 kávéskanál oregano (szurokfű).
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 teáskanál mustár
  • 10 dkg tehéntúró,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,

PARADICSOMOS MARHA FASÍRT .

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, darabokra vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. A túrót krumplinyomón áttörjük.


A marhahúst mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a túrót, a vöröshagymát, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és sima masszává gyúrjuk.
Vizes kézzel négy lapos pogácsát készítünk a masszából.
Felforrósított olajon a pogácsák mindkét oldalát 2 percig sütjük.


Mellétesszük a paradicsomot, a fokhagymát, megszórjuk oreganóval, és lefedve 4-5 percig pároljuk. (A paradicsomnak nem kell szétfőni.) Tálaláskor előmelegített tálra tesszük a húst, tetejére halmozzuk a paradicsomot, és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Krumplipüré vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.




tipp Nagyon finom..
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: