Belépve mint:

kilépés
50
Összetett
Közepes
  • 1-2 kiskanál só bors ízlés szerint
  • 1 bögre olívabogyó
  • 5-6 db szardellafilé
  • 3 db fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • 1 csomag paradicsom konzerv
  • 2 db padlizsán
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Ájult Imám

Az eredeti recept azt a remek tippet adja, hogy a padlizsánokat felhevített olajban pirítsuk körbe, minden oldalát 5 percig. Viszont én javaslom azt az inkább elfogadható megoldást, hogy vasserpenyőben, vagy grillrácson süssük meg a padlizsánokat. Amikor kész a szárukat/csumájukat vágjuk le és hámozzuk meg őket. Átkozott jó fázisa a munkának, az ember keze próbál égési sérüléseket szenvedni, mindenkinek ajánlom aki fogékony a fájdalmakra.
A meghámozott padlizsánt tegyük majd félre, egyelőre nem kell vele foglalkozni.
Egy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg a felszeletelt hagymát. Majd ha megpirult, öntsük rá a paradicsomkonzervet. Természetesen lehetne friss paradicsomból is csinálni, hogy leforrázzuk a paradicsomot és lehúzzuk a héját, de nem hétvége van, nem értem rá ilyennel foglalkozni.
A paradicsom hozzáadása után körülbelül 15 percig lassú tűzön hagyjuk besűrűsödni a szószt. Majd adjuk hozzá a lereszelt vagy összenyomott fokhagymákat, és sózzuk-borsozzuk az egészet. Aztán egy tenyérnyi friss apróra összevágott petrezselymet még szórjunk rá, és keverjük jól el.
A padlizsánokat egyik oldalukon vágjuk be, de ügyeljünk rá, hogy se a végeinél nem vágjuk el, se pedig a másik oldalát ne vágjuk át! Ezután töltsük meg a padlizsánokat, és egy kiolajozott vagy vajazott tálba tegyük a padlizsánokat bele és 180°-ra előmelegített sütőben, negyed óráig süssük még az egészet.
Amikor készen vagyunk pár szardellafilét tegyünk a tetejére és "szórjunk" rá pár olívabogyót.
Most miközben írom a bejegyzést jöttem rá, hogy a legtutibb az olívabogyó helyett, a kapri lett volna. Legközelebb azzal kell kipróbálnom, viszont ha valaki időközben kipróbálná azzal, számoljon be róla, hogy milyen volt úgy.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: