Belépve mint:

kilépés
35
Egyszerű
Közepes
  • 6 zsemle
  • 45 dkg zsíros túró
  • 1 tojás
  • 4-5 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej az áztatáshoz
  • ízlés szerint mazsola
  • reszelt citromhéj

Édes töltött zsemle

Vágjuk le a zsemlék tetejét, a belsejüket szedjük ki.
A kibelezett zsemléket mártsuk meg tejben. Vigyázzunk, hogy ne ázzanak szét! Tegyük egy megfelelő méretű kivajazott tepsibe őket.
Készítsük el a tölteléket: a zsemlék belsejét csipkedjük minél apróbbra, keverjük hozzá a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és aki szereti, tehet bele mazsolát is. Jó alaposan keverjük össze, majd szépen igazságosan osszuk el a zsemlékben.
A zsemlék levágott tetejét jó alaposan áztassuk meg a tejben, majd tegyük vissza a töltött zsemlékre.
Toljuk előmelegített sütőbe, és közepes lángon süssük meg.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
tipp Legjobb a piacon kapható kimért, zsíros túró, ennek híján a bolti, előre csomagolt is megteszi. Az áztatáshoz használt tejbe is tehetünk egy vaníliás cukrot. Sütés közben ügyeljünk, nehogy kiszáradjanak a zsemlék! Esetleg közben is meglocsolhatjuk az áztatásból maradt tejjel.
.
Vendég

pimpa mondta:

A neve bulocski s finom esetleg gyömölcsel is tuningolhatò ( banàn , eper).

2014-04-24 15:49:17

Vendég

pimpa mondta:

ÈN ugy tanultam tojàsos, cokkos tejföllel sütni s nem szàrad ki.(vagy vajjal meg locsolva)
Jò ètvàgyot.!!!

2014-04-24 15:53:13

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: