Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 2 szelet szikkadt, tejben áztatott fehér kenyér
  • 3 ek tejföl
  • 3 db nyers tojás
  • 2 db főtt tojás
  • 3 ek olaj
  • egy kis fej hagyma
  • 50 g reszelt sajt
  • 2 db főtt répa
  • petrezselyemzöld
  • pirospaprika
  • bors

Tojásos vagdalt

3 nyers tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, majd elkavarjuk 3 ek tejföllel. Hozzáadjuk a tejben áztatott és jól kinyomkodott fehér kenyeret és az olajon megdinsztelt reszelt hagymát (az olajjal együtt). 50 dkg reszelt sajtot keverünk a masszába, és ízlés szerint teszünk hozzá petrezselyemzöldet. Végül beleforgatjuk a kockára vágott főtt tojásokat és a felkockázott főtt répákat. A masszát őzgerincformába öntjük, a tetejét megszórjuk pirospaprikával, és előmelegített sütőben megsütjük.
tipp Szilikonos sütőformában is el lehet készíteni. Az eredeti recept alapján 4 db főtt tojást kellene beledarabolni. Ezt én kettőre csökkentettem, és főtt répát kavartam a masszába. Természetesen lehet más zöldségekkel is gazdagítani, pl zöldborsóval, esetleg kukoricával, stb. A szeleteléssel várjunk addig, amíg kihűl (legalább langyosra), mert hidegen könnyebb felvágni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: