Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Közepes
  • 4 vastagabb szelet trappista sajt
  • egy kevés reszelt sajt
  • 4 vékony szelet gépsonka
  • 2 főtt tojás
  • 2 ek sajtkrém
  • 1 tk mustár
  • 1 tk vaj
  • só, bors, petrezselyem

Mini sajtos tekercs

Egy tepsibe terítsünk sütőpapírt, és helyezzük el rajta a sajtszeleteket úgy, hogy a szélei fedjék egymást. Reszeljünk rá egy kevés sajtot, majd néhány percre tegyük meleg sütőbe, hogy a sajt megolvadjon, és egy egyenletes téglalap alakú sajtszeletet kapjunk. Várjunk, amíg kihűl, hogy le tudjuk szedni a sütőpapírról. Közben pucoljuk meg a főtt tojásokat. A fehérjét vágjuk kis kockákra, adjunk hozzá kb 1 ek sajtkrémet, sót, borsot, petrezselyemzöldet. A sárgáját törjük össze villával, keverjük el mustárral, vajjal, és sózzuk meg egy picit. Ha a sütőpapírból kiszabadítottuk a sajtot, kenjük rá a tojásfehérjés krémet. Erre helyezzük el a sonkaszeleteket, majd kenjük rá a sárgájából készült krémet is. Erősen tekerjük föl, csomagoljuk be (pl alufóliába), és tegyük néhány órára hűtőbe.
tipp Igazából a sajttekercsek mindig nagyobb adag hozzávalókból készülnek, mint ahogyan én ezt most csináltam. Nálam most ez inkább maradék-újrafelhasználás céljából született. Ugyan az eredmény egy meglehetősen pirinyó tekercs, az íze azért magáért beszél. És természetesen lehet növelni az adagon!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: