Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Magas
  • tojás 6 db
  • liszt 6 evőkanál
  • cukor 12 evőkanál
  • erdei gyümölcs válogatás (fagyasztott -mert kell a leve-)
  • tej kb fél liter
  • vanília puding
  • vaníliás cukor 2 tasak
  • sütőpor 1 egész tasak
  • habtejszín 250 ml
  • vaj 25 dkg + a kikenéshez
  • szörp (meggyet használtam)
  • 1 tasak zselatin (piros)

Erdei-vanília álom

Készítünk egy 6 tojásos piskótát. Megsütjük. Addig kb 3 dl tejből és 3 evőkanál cukorból és egy tasak vanília puding porból készítünk egy sűrű pudingot. majd belekeverjük a 25 dkg vajat.

Egy tálba kitöltjük a habtejszínt és hozzá adunk 3 evőkanál cukrot ez jól eldolgozzuk egy kevés meggy szörppel (ízlés szerint) majd a vajas vaníliás masszát hozzá adjuk a habtejszínhez. Mehet be a hűtőbe.

Egy edényben 3 csapott kanál cukor és egy tasak zselatin tartalmát eldolgozzuk majd meggy szörpből készítünk 3 dl üdítőt és ezzel felforraljuk ennek az 1/3 részét a vaníliás habos masszába öntjük és vissza a hűtőbe.

Ha kész a piskóta ketté vágjuk langyos késsel. és megkenjük a fele masszával. rá a következő réteg és mehet megint a massza. Ekkor ráhelyezzük a gyümölcsöket és egy kis idő múlva zselatint is rá öntjük.

Pihentetjük addig amíg a zselatin meg köt.

Jó étvágyat hozzá remélem mindenkinek ízleni fog!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: