Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Magas
  • 15 dkg darált dió
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 3 dl tej (1, 5%-os)
  • 3 evőkanál barackdzsem
  • 3 evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • Glazúrhoz
  • 10 dkg cukor
  • 4-5 evőkanál forró víz
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál olaj

Zserbós palacsinta

A szokásos módon hígpalacsintát sütünk.
A krémhez a diót, kekszet, citromhéjat összekeverjük, majd ráöntjük a felfőtt tejet. Hozzákeverjük a dzsemet, majd ízesítjük az aromákkal.
A glazúrhoz a cukrot, kakaót forró vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olajat.
A palacsintákat betöltjük a diós krémmel, majd meglocsoljuk a glazúrral.
tipp A palacsintatésztát érdemes pár percig pihentetni mielőtt kisütnénk. Egészségesebb palacsintát süthetünk, ha a fehér liszt egy részét (max. felét) teljes kiörlésűre cseréljük.
.
Vendég

Peti mondta:

Palacsinta újragondolva... Nagyon jól néz ki és biztosan legalább annyira finom is! ;)
Ki fogom próbálni! Köszi a receptet!

2011-10-19 08:48:21

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: