Belépve mint:
30
Egyszerű
Magas
8
4
3983
1
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 3 dl tej (1, 5%-os)
- 3 evőkanál barackdzsem
- 3 evőkanál cukor
- reszelt citromhéj
- 1 kiskanál rumaroma
- 1 kiskanál vaníliaaroma
- Glazúrhoz
- 10 dkg cukor
- 4-5 evőkanál forró víz
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál olaj
Zserbós palacsinta
A szokásos módon hígpalacsintát sütünk.A krémhez a diót, kekszet, citromhéjat összekeverjük, majd ráöntjük a felfőtt tejet. Hozzákeverjük a dzsemet, majd ízesítjük az aromákkal.
A glazúrhoz a cukrot, kakaót forró vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olajat.
A palacsintákat betöltjük a diós krémmel, majd meglocsoljuk a glazúrral.


Peti mondta:
Palacsinta újragondolva... Nagyon jól néz ki és biztosan legalább annyira finom is! ;)Ki fogom próbálni! Köszi a receptet!
2011-10-19 08:48:21
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: