Belépve mint:

kilépés
20
Átlagos
Alacsony
  • 1 kg érett nektarin
  • 2-3 darabka citromhéj
  • fél citrom leve
  • 5 evőkanál barna nádcukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 dl tejszín v. tejföl
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • csipet só
  • A darakockákhoz:
  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • csipet só
  • őrölt fahéj a tároláshoz

Nektarin leves darakockával

A nektarinokat megmossuk, felkockázzuk, majd pürésítjük. Felöntjük 1,2 l vízzel, beledobjuk a citromhéjat, szegfűszeget, továbbá ízesítjük vaníliával, fahéjjal, citromlével és cukrozzuk. A levest felforraljuk. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, besűrítjük vele a levest és összeforraljuk.
A darakockákhoz a hozzávalókból tejbegrízt főzünk, tálra öntjük, majd teljesen kihűtjük, dermesztjük. Kockákra vágjuk, tálaláskor a leveshez adjuk fehéjjal megszórva.
Igazán ízes, üdítő gyümölcsleves!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: