Belépve mint:

kilépés
5
Egyszerű
Magas
  • pár csepp balzsamecet
  • majonéz
  • fejenként fél avokádó
  • pár szelet füstölt lazac
  • őrölt színesbors
  • rukkola saláta

Főstölt lazac avókádóban, rukkola ágyon

Az avokádót meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, az egyik felét levesszük és kiemeljük a magját (ha nem jön ki könnyen, akkor a kés élét belevágjuk, azzal húzzuk ki).
A mag helyét betöltjük majonézzel, ráhelyezzük a kis lazac darabkákat (csinosan feltekerve), megszórjuk színesborssal. Egy nagyobb tálat jócskan megrakunk salátával, meglocsoljuk kevés balzsamecettel, erre helyezzük a töltött avokádókat.
Magas zsírtartalma ellenére az avokádó kifejezetten jó hatással van a szervezetre, remek lúgosító étel.
tipp Fontos, hogy érett avokádót válasszunk. Ehhez óvatosan megnyomjuk a külsejét,és ha puhának találjuk, akkor kellően érett. Ha keményet vásárolunk, akkor csomagoljuk konyhai törlőbe vagy újságpapírba, és hagyjuk puhulni pár napig.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: