Belépve mint:
30
Átlagos
Magas
5
2
4794
0
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor
- 500 g joghurt
- 500 g mascarpone
- 250 g tejszín
- 2 dl hideg kávé
- 35 dkg babapiskóta
- 15 g zselatinpor (v. 5-6 lap)
- eper
- menta- vagy citromfűlevél
Epres Malakov torta
A krémsajtot a joghurttal és a kétféle cukorral kikeverjük.1-2 dl-t kiveszünk belőle, hozzákeverjük a zselatinport és lassu tüzön felmelegítjük.
A tűzről levéve a krémhez keverjük, majd a kemény habbá vert tejszínt is lazán beleforgatjuk.
Egy kapcsos tortaforma karimáját tálra allítjuk (26 cm). A babapiskótákat kávéba mártjuk, majd a kerek formába sűrűn egymás mellé lerakjuk (hosszában).
Rákenjük a krém negyedét, majd egy sor kávés babapiskótát (minden második sorba).
Ismét megkenjük krémmel, majd ismét babapiskóta, most epp az ellenkező sorba, hogy ne legyenek egymás fölött.
Rásimítjuk a maradék krémet és pár órára hűtőszekrénybe állítjuk.
Amikor majdnem megszilárdult, kirakjuk eperszemekkel és zölddel díszítjük.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: