Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Magas
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 500 g joghurt
  • 500 g mascarpone
  • 250 g tejszín
  • 2 dl hideg kávé
  • 35 dkg babapiskóta
  • 15 g zselatinpor (v. 5-6 lap)
  • eper
  • menta- vagy citromfűlevél

Epres Malakov torta

A krémsajtot a joghurttal és a kétféle cukorral kikeverjük.
1-2 dl-t kiveszünk belőle, hozzákeverjük a zselatinport és lassu tüzön felmelegítjük.
A tűzről levéve a krémhez keverjük, majd a kemény habbá vert tejszínt is lazán beleforgatjuk.
Egy kapcsos tortaforma karimáját tálra allítjuk (26 cm). A babapiskótákat kávéba mártjuk, majd a kerek formába sűrűn egymás mellé lerakjuk (hosszában).
Rákenjük a krém negyedét, majd egy sor kávés babapiskótát (minden második sorba).
Ismét megkenjük krémmel, majd ismét babapiskóta, most epp az ellenkező sorba, hogy ne legyenek egymás fölött.
Rásimítjuk a maradék krémet és pár órára hűtőszekrénybe állítjuk.
Amikor majdnem megszilárdult, kirakjuk eperszemekkel és zölddel díszítjük.
tipp A zselatint forralni nem szabad, mert összecsomósodik. Készíthetjük más gyümölccsel is.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: