Belépve mint:

kilépés
10
Egyszerű
Alacsony
  • 1-2 evőkanál friss, illatos bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál tökmagolaj + kenéshez
  • 1 nagy cikk fokhagyma
  • 4 db érett paradicsom
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • ciabatta v. bagett

Bruschetta tökmagolajjal

A paradicsomokat megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, egy nagy tálba öntjük. Ráreszeljük a fokhagymát, meglocsoljuk tökmagolajjal, sózzuk, borsozzuk, apróra vágott bazsalikommal fűszerezzük. Összekeverjük, majd kevés időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A kenyérszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, meglocsoljuk pár csepp tökmagolajjal, ráhalmozzuk a paradicsomsalátát és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük.
tipp A kenyérszeleteket piríthatjuk pl. száraz serpenyőben. Tökmagolaj helyett extraszűz olívaolajjal is készíthetjük.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: