Belépve mint:

kilépés
15
Egyszerű
Magas
  • 20 dkg győri édes zabpehelykeksz
  • 50 dkg mascarpone
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 8 dkg vaj
  • Tetejére:
  • 15 dkg áfonya
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • mandulaforgács

Áfonyás sajttorta

A kekszet késes aprítóba tettem, apróra törtem, majd a vajat is hozzáadtam.
A masszát 20 cm átmérőjű tortaformába nyomkodtam és hűtőszekrénybe tettem, amíg a krém elkészült.
A csokit mikróban felolvasztottam, hozzákavartam a krémsajtot. Két evőkanálnyit kivettem, hozzákavartam egy tasak zselatinport (10 g), felrorrósítottam, majd visszakavartam a krémhez.
A kekszmassza tetejére öntöttem, középen kisebb mélyedést hagytam, hogy legyen hova önteni az áfonyát. Hűtőszekrénybe tettem dermedni.
Az áfonyát a cukorral és keményítővel összeforraltam, majd a krém tetejére öntöttem, a mélyedésbe.
A torta szélét mandulaforgáccsal szórtam meg, citromfúvel díszítettem.
.

csusza mondta:

Aztateremburáját. De gusztusos... :) Ezt a receptet nem lehetett szó nélkül hagyni!

2010-09-17 14:09:33

Edoka mondta:

Ó,hát ne tudd meg,amikor megkóstolod,felér egy fél orgazmussal! :)))

2010-09-17 19:12:39

csusza mondta:

Ha Te mondod... ;)

2010-09-18 10:06:08

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: