Belépve mint:

kilépés
55
Átlagos
Közepes
  • 6 és 3/10 dkg Rama
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 kiskanál vaníliakivonat
  • 1 db tojás
  • 9 dkg liszt
  • 1 és 3/10 dkg kakaópor
  • 1/2 kiskanál sütőpor
  • 3/5 dl kefir
  • 1 kiskanál piros ételfesték
  • Bevonat:
  • 11 dkg cukor
  • 3/10 dl víz
  • 1/2 kiskanál citromlé
  • 1 és 1/2 db tojásfehérje

Vörös bársony torta

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliakivonattal elektromos keverővel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is alaposan összedolgozzuk.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan összekeverjük, majd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt kenyérformába kanalazzuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A sütőből kivéve egy rácsra tesszük hűlni.

A bevonathoz a cukrot és a vizet a citromlével együtt nagy lángon addig forraljuk, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd még 3 percig forraljuk.
A tojásfehérjét habbá verjük, a keverőgéppel folyamatosan dolgozva hozzáadjuk a szirupot, és fényesre keverjük.
A süteményt tetszőleges krémmel töltjük
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: