Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 2 csomag trutti-frutti pudingpor
  • citromhéj
  • narancshéj
  • 1 liter tej
  • 6 tojás
  • 6 púpos evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 teáskanál zöld ételfesték

Shrek süti

Tészta:
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét és a zöld ételfestéket is add hozzá, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára - akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni. Ezután vágd félbe a piskótát vízszintesen.

Krém:
A pudingport összekeverjük egy bögre hideg tejjel, majd melegítés közben hozzáadjuk a többi tejet és a reszelt citrom és narancshéjat is. Ha elkészült hűlni hagyjuk, majd a 3/4-ét a két piskóta tészta közé kenjük az 1/4-ével pedig díszítjük a süteményünk tetejét!

Nagyon finom és vicces is mikor szembesülnek a zöld sütivel! :)
tipp A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik! A piskóta akkor készült el, ha a széle elválik a sütőlaptól.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: