Belépve mint:

kilépés
75
Átlagos
Közepes
  • 2 fej karfiol
  • 3 evőkanál (oliva)olaj
  • 2 fej hagyma
  • 1 kg darálthús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 pohár tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • töröttpaprika

Rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedem, és roppanósra gőzölöm. Közben a rizst kétszeres mennyiségű vízben, sóval felteszem főni, de csak félig főzzük meg

A hagymát felaprítom, majd az olívaolajon üvegesre pirítom, ráteszem a húst, és azzal is tovább pirítom. Ízesítem töröttpaprikával, fokhagymával, sóval, borssal. Mikor odapirult, felöntöm a borral, és tovább párolom. Közben a tejföllel és liszttel habarást készítek.

Egy méretes tepsit vagy jénait zsiradékkal kikenek. A rizst leteszem az aljára, ráterítem a főtt húst, majd a tejfölös havarászt is öntöm. A tetejére is szórok sót, borsot és töröttpaprikát. 180°C-on sütőben 30 percig sütöm.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: