Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 6 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 dkg zselatin
  • fél rúd vanília

Oroszkrém torta

Hozzávalók a piskótához:
• 5 tojás
• 5 evőkanál cukor
• 5 evőkanál liszt
• fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
• 15 dkg cukor
• 10 dkg rumba áztatott mazsola
• 6 dl tejszín
• 5 tojás
• 3 dl tej
• 3 dkg zselatin
• fél rúd vanília

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből verj nagyon kemény habot, majd kanalanként keverd hozzá a cukrot, végül pedig a sárgákat. A sütőporos lisztet is szitáld bele, és óvatosan dolgozd össze, nehogy a hab összetörjön. Egy kivajazott, kilisztezett sütőformába öntsd bele a tésztát, és előmelegített sütőben süsd készre. Ha kész, vágd háromfelé, és hagyd kihűlni.

A krémhez való tojásokat a tejjel, a cukorral, a kikapart vaníliával gőz fölött verd sűrűre. A zselatint olvaszd fel forró vízben, szűrd át, és keverd azt is a vaníliás masszához. Vedd le a tűzről, és addig kevergesd, míg ki nem hűl, de vigyázz, még ne dermedjen meg. A felvert tejszínhab felét add hozzá, és kend meg a piskótalapokat. Szórd meg őket a rumos mazsolával. A tortát vond be kívülről is, és tedd néhány órára hűtőbe, hogy megdermedjen.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: