Belépve mint:

kilépés
45
Átlagos
Magas
  • 1 evőkanál zselatinpor (Dr. Oetker - 1 kis zacskó)
  • 4 evőkanál víz
  • 3 dkg margarin
  • 1, 2 dl méz
  • 1 evőkanál vanília aroma (Dr. Oetker)
  • 85 dkg porcukor.
  • (ételszínezés)

Fondan (házi)

A zselatinport elkeverjük 4 evőkanál langyos vízben, kicsit állni hagyjuk. Addig felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, kicsit tovább melegítjük, majd hozzáadjuk a már feloldott zselatint és a vanília aromát. Egy nagyobb tálat kikenünk vajjal, bőségesen meghintjük a porcukorral, majd beleöntjük a már langyos masszát. Elkezdjük összekeverni úgy, hogy a porcukrot folyamatosan hozzáadagoljuk. Ha már elkezd összeállni, addig gyúrjuk, míg nem ragad a kezünkhöz a massza, szép, sima, egynemű gyurmaszerű állagot kell elérnünk.

Ha rögtön színes fondant szeretnénk készíteni, akkor már a kezdésnél a vízhez adjuk hozzá a kívánt színt. Ha nem tudjuk előre, milyen színt akarunk majd használni, lehet már később, a kész fondant is színezni átgyúráskor.

Ez a mennyiség egy nagyobb, (30 x 45 cm-es, téglalap alakú) torta bevonására bőségesen elégendő, a maradékból díszítő elemeket is lehet készíteni.
tipp Műanyag zacskóba téve, majd műanyag dobozba tárolva hűvös helyen (én hűtőben szoktam) néhány hónapig is eláll. Használat előtt mikrohullámú sütőben átmelegítjük, vagy kézzel jól átgyúrjuk, és már kész is a használatra.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: