Belépve mint:

kilépés
240
Átlagos
Közepes
  • 15 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • 2 csomag vaniliás krémpor
  • 4 szál zselatin
  • 60 dkg bogyós gyümölcs
  • 4 dl piros gyümölcslé

Vaniliakrémes torta bogyós gyümölcsökkel

Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. A tésztához a vajat megolvasztjuk.

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a cukros tojásba dolgozzuk. Belekeverjük a vajat, és a masszát a tortaformába simítjuk. A sütőben 30 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A vaníliakrémhez a tejet és a tejszínt összeöntjük. Beledolgozzuk a krémport, simára keverjük, majd a kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Biztosabb, ha a krémbe is keverünk 2 lap felolvasztott zselatint.

A tésztalap köré tiszta sütőpapírt tekerünk, hogy legalább 5 cm magas legyen, majd rákapcsoljuk a tortaforma oldalát és rásimítjuk a krémet. Legalább 1 órára hidegre tesszük.

A zselatint vízbe áztatjuk. A gyümölcsöket kiválogatjuk, a nagyobbakat feldaraboljuk. A zselatint kinyomkodjuk és a gyümölcslében felolvasztjuk. A gyümölcsöket a tortára szórjuk és meglocsoljuk a lével. Amíg megdermed, hűtőbe tesszük.

Díszítéskor a tejszínt kemény habbá verjük, és a torta szélére habrózsákat nyomunk belőle. Gyümölcsszemeket ültetünk rá, citromfűlevelekkel díszítjük, és szeletelve kínáljuk.
.
Vendég

Ildikó mondta:

Mennyi liszt kell hozzá?

2012-12-07 10:54:47

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: