Belépve mint:

kilépés
20
Egyszerű
Közepes
  • 5-6 db tojás
  • 1 liter tej
  • 2-3 csomag vanilliás cukor
  • 1 kiskanál keményítő
  • 1 evőkanál kristálycukor

Madártej

A tojásokat elválasztjuk,a fehérjéket felverjük kemény habbá a kanál cukorral,a sárgáját egy tálba helyezzük.A tejet a gázon lassan felmelegítjük,ha már forr,a fehérje habból kis felhőcskéket teszünk a tejre,pár másodpercig hagyjuk hogy keményedjen majd megfordítjuk,hogy a másik fele is keményebb legyen...(ne beton keménységű habra gondoljunk:) )ha készen vannak kiszedjük őket egy üres tál aljába.A tojássárgákat a vaníliás cukorral és a keményítővel elkeverjük,majd folyamatos keverés mellett beleöntjük a tejbe.Ha már kissé sűrű,belekanalazzuk a tálba amiben a habocskáink vannak.Tálalás előtt érdemes kihűteni..
tipp A keményítő csak akkor szükséges ha valaki nem szereti a madártejet (víz) hígan!Kicsit besűrűsödik tőle szerintem nagyon finom:)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: