Belépve mint:

kilépés
30
Egyszerű
Magas
  • 1 cm vastag szalonnaszelet
  • 2 fej vöröshagyma vagy 2 szál újhagyma
  • 1/2 szál kolbász vagy 3 szál virsli
  • 3 db krumpli
  • 2 db paprika
  • 4-5 fej gomba
  • 8 tojás
  • pici olaj vagy zsír a sütéshez

Mekerce aputól

Kockára vágom a krumplit, és forró olajba dobom.

Míg sül, apróra vágom a többi hozzávalót (a hagymát félkörre, az újhagymát, a kolbászt, a virslit karikára, a paprikát, a szalonnát kockákra, a gombát szeletekre), és felverem a tojásokat.

A szalonnát kicsit kiolvasztom egy serpenyőben, majd ráborítom az összes többi hozzávalót, és jól összesütöm. Akkor jó, ha a virsli és a kolbász picit megpirult, a paprika, a gomba, a hagyma szépen átpuhult.

Mire ez kész, addigra a krumpli is ropogósra sül, amit kiveszek az olajból/zsírból, jól lecsöpögtetem, és a keverékhez forgatom. Az egészet jól összesütöm.

Ha kész, ráöntöm a tojást, és többször átforgatva megsütöm. Itt-ott nem baj, ha picit megpirul.

Tálaláskor reszelt sajttal, pirospaprikával és tejföllel is lehet még turbózni.

Jó étvágyat!
tipp Édesapámtól ismerem ezt az ételt! Az ő nagy találmánya. A receptben található hozzávalókhoz nem kell ragaszkodni, mert ez az étel pont arról szól, hogy felhasználjuk az otthoni maradékokat. Mi is akkor esszük ezt, ha mindenből van otthon egy kevés, de semmiből sincs annyi, hogy bármi máshoz elég legyen. Az elkészítése egyszerű, az íze nagyon finom, laktató. Igazi legénykaja! :)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: