Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dl tej
  • 8 ek cukor
  • 20 dkg olvasztott vaj
  • 2 dl olaj
  • 2 tojás
  • 1, 2 kg liszt
  • 2 kk só
  • 32 ek cukrozott kakaó
  • 16 ek cukor
  • 1, 6 dl olaj

Kakaós csiga (másnap is omlós)

2 dl tejben elkeverünk 2 evőkanál cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt. A tojásokat 6 evőkanál cukorral fehérre habosítjuk, és 4 dl tejet, 20 dkg olvasztott vajat, valamint 2 dl olajat hozzákeverünk. A lisztet átszitáljuk, és elkeverjük benne a sót. Ha felfutott az élesztő, hozzákeverjük a tojásos-tejes-vajas keverékhez, majd ebbe beleforgatjuk a lisztet. Fényes labdát gyúrunk belőle (amely az edényhez már nem tapad, de a kezünkhöz még enyhén igen), majd 2-3 órát kelesztjük.

Ha megkelt (nekem ki szokott púposodni a kelesztőtálból), 4 felé vágjuk, átgyúrjuk a darabokat.

Az egyik golyóbist 3 mm magas négyszögletes formára nyújtjuk, és megkenjük 0,4 dl olajjal. Erre rászórunk 8 evőkanál cukrozott kakaót, majd erre 4 evőkanál cukrot. A tésztát feltekerjük, és 4 cm vastag szeletekre vágjuk.

A szeleteket elfektetve, egymástól kb. 2 cm-re vajazott vagy olajozott tepsibe tesszük, és alul-felül sütéssel 250 fokon 10-15 percig sütjük. A másik három golyóbissal ugyanígy járunk el.

Jó étvágyat!
tipp A kedvenc csigareceptem. Hosszú fejlesztgetés eredménye. :) Kívül ropogós, belül puha, könnyű, omlós tészta, édes, gazdag töltelék, könnyű elkészítés - és másnap is finom.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: