Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 2 dkg élesztő
  • 30 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg vaj vagy margarin
  • 1 üveg baracklekvár
  • 30 dkg darált dió
  • 20 dkg tortabevonó
  • pici étolaj

Zserbó

Az élesztőt összemorzsoljuk, cukorral összekeverjük, majd a liszttel, a tojással, tojássárgájával és a vajjal összegyúrjuk. Nem kell keleszteni!
A tésztát 3 egyforma részre osztjuk
Egy közepes tepsit vajjal kikenünk, az első lapot kinyújtjuk és a tepsibe tesszük. A lekvár felével megkenjük, majd a cukor felét és a darált dió felét rászórjuk.
Ráfektetjük a kinyújtott második lapot. Erre is lekvár, cukor és dió.
Rátesszük a kinyújtott harmadik lapot, kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben, közepes hőn kb 35-40 percig sütjük.
Ha kihűlt, a tetejére csokimázat készítünk. Vízfürdőben felolvasztjuk az apróra darabolt tortabevonót, amihez egy kis olajat adunk. Ha felolvad, ráöntjük a süti tetejére és hagyjuk megdermedni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: