Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 28 dkg liszt, de inkább több
  • 10 dkg Rama, 2 tojás, 1 ek méz,
  • 18 dkg porcukor, 1 kk szódabikarbóna, fahéj
  • mézeskalács fűszerkeverék
  • Máz: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 kk ecet

Olcsó mézeskalács

A felolvasztott margarint a cukorral összekeverem, hozzáadom a 2 tojást, az 1 ek mézet, majd a szódabikarbónát, a fahéjat és a fűszerkeveréket. Valószínű, hogy a liszthez kell még adni, eddig mindig kevés volt. Minimum egy órára hűtőbe teszem, de lehet napokig is. A sütőt előmelegítem, a tésztát fél cm-re kinyújtom, szaggatom, kisütöm. Ha kihűlt, díszítem a mázzal. Az átszitált porcukrot, ecetet hozzáadom a tojásfehérjéhez és jó sűrű masszává verem a habverő segítségével. Díszítő zacskóba, habzsákba stb teszem és díszítem. Kb 10 óra múlva eldobozolhatom, akkor már megszilárdul a máz.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: