Belépve mint:
90
Átlagos
Közepes
0
0
343
0
- 28 dkg liszt, de inkább több
- 10 dkg Rama, 2 tojás, 1 ek méz,
- 18 dkg porcukor, 1 kk szódabikarbóna, fahéj
- mézeskalács fűszerkeverék
- Máz: 1 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 1 kk ecet
Olcsó mézeskalács
A felolvasztott margarint a cukorral összekeverem, hozzáadom a 2 tojást, az 1 ek mézet, majd a szódabikarbónát, a fahéjat és a fűszerkeveréket. Valószínű, hogy a liszthez kell még adni, eddig mindig kevés volt. Minimum egy órára hűtőbe teszem, de lehet napokig is. A sütőt előmelegítem, a tésztát fél cm-re kinyújtom, szaggatom, kisütöm. Ha kihűlt, díszítem a mázzal. Az átszitált porcukrot, ecetet hozzáadom a tojásfehérjéhez és jó sűrű masszává verem a habverő segítségével. Díszítő zacskóba, habzsákba stb teszem és díszítem. Kb 10 óra múlva eldobozolhatom, akkor már megszilárdul a máz.Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: