Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 25dkg Schar Bliszt, 10 dkg porcukor
  • 5dkg Rama, 1tojás és 1 sárgája, 1ekméz,
  • 1kk szódabikarbóna
  • a krémhez: 5dl tej, 5ek rizsdara, 2cs.vaníliacukor
  • 15 dkg porcukor, 15dkg Rama
  • folyékony baracklekvár
  • a mázhoz: 10 dkg vaj, 3ek kakaó, 5 ek cukor

Mézeszserbó gluténmentesen

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, ketté választjuk. Nyujtódeszkára sütőpapírt terítünk, az egyik felét még pici rizsliszttel átgyurjuk, s rizsliszttel megszórva kinyújtjuk és a sütőpapírral átemeljük a tepsire és rövid idő alatt megsül. A másikat is nyújtjuk, sütjük. Érdemes sütőpapírostól leemelni, mert sérülékeny a lap, s az egy kicsit védi.
A grízt a tejben megfőzzük, kihűtjük. ARamat összekeverjük a porcukorral, majd hozzá a kihűlt grízt.
Megtöltjük a lapokat. Óvatosan rakosgassuk, mert nagyon omlós, sérülékeny. Érdekes, ezt a tésztát nem keményíti meg a méz.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral. Pár percet várjunk, hogy valamennyire beszívja. Rákenjük a krém felét. Rárakjuk a második lapot, lekvárral megkenjük, majd a krémmel.
picit berakjuk a hűtőbe.
Elkészítjük rá a mázat: a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a cukrot és azt felolvasztjuk benne. Ezután adjuk csak hozzá a kakaóport és elkeverjük benne, amíg az is el nem olvad és sima lesz. Ráterítjük a krém tetejére.
Mehet a hűtőbe, mivel puhulni nem kell a lapoknak, ezért rövid időn belül ehető.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: