Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 15 dkg rizsliszt, 15 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg, kukoricaliszt, 1 Rama, 1 cs sütőpor, 2tk só
  • 15 dkg reszelt sajt + a tetejére is
  • kb 3 ek tejföl, tetejére 1 tojás

Gluténmentes perec

A hozzávalókat gyúrjuk össze, annyi tejföllel, amennyit felvesz. Egy fél órára tegyük hűtőbe. ha kell, rizslisztet gyúrhatunk még hozzá, s a nyújtólapon is ezzel dolgozzunk. Nyújtsuk ki, perec szaggatóval szaggassuk ki. Tetejét kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg sajttal.Előmelegített sütőben süssük, amíg piros nem lesz.
tipp A lisztek miatt sokkal sérülékenyebb, törékenyebb, mint az eredeti fehérlisztes verzió. Legközelebb szódabikarbónát használok felfuttatónak, hátha attól nem fog ennyire törni
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: