Belépve mint:

kilépés
180
Átlagos
Közepes
  • 9 tojás, 9 ek cukor, 7 ek Schar B liszt,
  • 1 ek kakaó, 1 ek darált dió, 1 cs sütőpor,
  • 2, 5 dl tejszín, 500g mascarpone, 20 dkg étcsoki,
  • 2 ek kókuszolaj, 20 dkg porcukor, 1cs expressz
  • zselatin fix, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor

Gluténmentes mascarponés csokitorta

3 tojásból 3 piskótát sütünk 22 cm-es formába. 1. :3 ek liszttel. 2.: 2ek liszt, 1 ek kakaó, a 3.: 2ek liszttel és 1 ek darált dióval.
A krémhez az étcsokit a kókuszolajjal (vagy étolajjal) vízfürdőn felolvasztom. A tejszínt a cukorral, félig felverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott csokit és a zselatint, továbbverem. Végül hozzákeverjük a mascarponét is.
Ezután rögtön tölthetjük a tortát. Alsónak a kakaós lapot tettem, rá a krémet, majd a diós lapot, krémmel megkenem, ráhelyezem a fehérlapot és 2 órára hűtőbe teszem.
A tetejére és az oldalára vajkrémet készítek a 20 dkg vajból és 20 dkg cukorból, esetleg ételszínezéket, vagy kakaót lehet hozzáadni. Bekenem a tetejét és az oldalát, majd a maradék krémmel díszíthetem.
tipp a toffifee gluténmentes, így akinek ez is szempont, nyugodtan díszíthet vele
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: