Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 25dkg rizsliszt, 10 g útifűmaghéjliszt, 3dkg cukor
  • 1csipet só, 1 csomag porélesztő, 1tojás
  • 1, 75dl meleg tej, 2dkg olvasztott vaj,
  • tölteléknek: olvasztott vaj, cukorral összekevert
  • kakaópor
  • fél dl tej, és 1 ek cukor

Gluténmentes kakaóscsiga rizslisztből

A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgép dagasztófejével összedolgoztam a tésztát - ekkor még nagyon ragacsos, nem kell megijedni. Letakartam és 40-50 percig kelesztettem.
Kelesztés után rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrtam, nagyon jó kis ruganyos tészta lett a végeredmény. Téglalap alakúra nyújtottam, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam a cukros kakaóporral. Feltekertem, majd éles késsel felszeleteltem. Tepsiben még hagytam kb. 10-15 percet kelni, majd előmelegített sütőbe tettem 20 percre. Ekkor kivettem, meglocsoltam őket forró cukros tejjel és még 3-4 percre visszatettem a sütőbe.

tipp Kiss Dóri receptje alapján, glutenmenteselet.blogspot.com
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: