Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • 7, 5dl Schar B liszt, 2, 5dl kókusztej,
  • 1 cs. szárított élesztő, 1ek cukor, 5kdg vaj
  • 1 tojás, 1 mokkáskanál só
  • A töltelékhez 7dkg vaj, 8dkg cukor,
  • 2 tk őrölt fahéj

Gluténmentes fahéjas fátyol

A tejet, a vajat a cukorral megmelegítjük, jól elkeverjük benne a cukrot. Egy tálba tesszük a lisztet, a sót, a tojást, élesztőt, jól összekeverjük. Ráöntjük a vajas tejet, jól elkavarjuk, kicsit még hígabb a tészta. 40 percig egy ruhával letakarva szobahőmérsékleten pihentetem. A megkelt tésztát 30x50 centis téglalappá nyújtom, megkenem a felolvasztott vajjal, és megszórom a fahéjjal összekevert cukorral, amiből picit hagyok. A téglalapot rövidebb végénél 6 egyenlő részre vágom, majd a csíkokat egymásra helyezem. Ezt is hat kockára vágom. Püspökkenyérformát vajjal kivajazom és élével a formába rakosgatom a kockákat. A tetejét vajjal és a maradék fahéjas cukorral megszórom. 40percig újra letakarom és pihentetem, majd előmelegített sütőben megsütöm.
tipp Az eredeti recept: Kohári Éva Gluténmentes-ízlik facecsoport.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: