Belépve mint:

kilépés
90
Átlagos
Közepes
  • 2 kg cukkini
  • 2 db alma
  • 2 db citrom leve
  • 2 db őszibarack
  • 60 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • víz
  • 1 cs dzsemfix

Cukkini lekvár

A cukkinit meghámozzuk és feldaraboljuk. Annyi vízzel, amennyi éppen ellepi puhára főzzük.
Amíg fő, egy csipet sót adunk hozzá. Ha elkészült, leturmixoljuk és hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, gyömbért és a meghámozott, lereszelt almát és a meghámozott lereszelt őszibarackot is, s végül a dzsemfix port. Főztem dzsemfix por nélkül, akkor túl híg lett, 1 zacskóval pedig sűrűbb lesz, mint nélküle, de nem lesz olyan dzsemes, mint ha az előírás szerint adagolnánk.

Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, amíg szépen besűrűsödik. Ezután előzőleg csírátlanított üvegekbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: