Belépve mint:

kilépés
80
Átlagos
Közepes
  • 42 dkg Spar Free from liszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 7 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg zsír
  • kb 1 kis tejföl (amennyit felvesz)
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:1, 5 kg alma, 2 ek cukor, fahéj
  • tetejére 1 tojás
  • a tészta nyújtásához rizsliszt

Almáspite gluténmentesen

Először a tölteléket készítjük el, hogy kihűljön. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a cukorral megpároljuk, összekeverjük a fahéjjal és félre tesszük hűlni.
A tésztát összegyúrjuk, fél órára hűtőbe tesszük. Ketté osztjuk, majd rizslisztes deszkán kinyújtjuk, tepsibe tesszük az alját, rásimítjuk az almát, majd a kinyujtott második lapot. megszurkáljuk, tetejét felvert tojással megkenjük és mehet a sütőbe. én közepes lángon 45 percig sütöttm.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: