Belépve mint:

kilépés
25
Egyszerű
Közepes
  • 1 csipetnyi Só
  • 1 kiskanál Fahéj
  • 2 dkg Élesztő
  • 1 dl Tej
  • 15+15 dkg MArgarin
  • 1 db Tojás
  • 20+20 dkg Liszt
  • 5+15 dkg Cukor
  • 1, 5 kg Szilva

Szilvás lepény

jikjkA legjobb benne, hogy bár élesztő van benne, sem keleszteni, sem gyúrni, sem nyúltani nem kell, ugyanis olyan lágy a tésztája, hogy szinte önteni lehet a tepsibe.
1. Az élesztőt a langyos tejben 5 dkg cukorral felfuttatjuk.
2. Ezután az előzőt összekeverjük a 15 dkg margarinnal, tojással, 20 dkg liszttel, fahéjjal, sóval
3. A morzsához a 15 dkg margarint elmorzsoljuk a 15 dkg cukorral és a 20 dkg liszttel. Morzsalékosra! Nem gyúrjuk!!!!
4. Szilvát mossuk, magozzuk, fahéjazzuk.
5. A tésztát sütőpapíros tepsibe öntjük, elosztjuk rajta a szilvát és rászórjuk a morzsát, majd aranybarnára sütjük közepes hőfokon.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: