Belépve mint:

kilépés
40
Átlagos
Magas
  • 13 dkg liszt
  • 13 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 9 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 34 dkg sűrített tej
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg étcsokoládés tortabevonó
  • 1 evőkanál étolaj

Karamellás szelet

A 13 dkg vajat megolvasztottam, majd hozzákevertem a lisztet, cukrot és a kókuszreszeléket. Egy kb. 28x18 cm-es tepsit kibéleltem sütőpapírral és belenyomkodtam a tésztát. 180 fokos sütőben 15 percig sütöttem.
A 6 dkg vajat megolvasztottam, hozzákevertem a sürített tejet és a mézet, egy kicsit felfőztem, majd ráöntöttem a már megsült tésztára. Ezután visszatettem a sütőben és további kb. 20 percig sütöttem, amíg szép világosbarnás színe lett az egésznek.
Vízgőz felett megolvasztottam a étcsokis tortabevonót az olajjal, majd ránkentem a kihűlt süteményre. Hűtés után lehet szeletelni.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: