Belépve mint:

kilépés
20
Átlagos
Közepes
  • 4 dl fehérbor
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 csomag zselatin
  • 2-3 evőkanál barack v. eper likőr
  • 10-15 db szőlőszem
  • 1 db őszibarack
  • 5 dkg málna v. eper

Borkocsonya


A borban elkevertem a cukrot és a citromlevet, majd felforraltam. Belekevertem a zselatint, és hagytam 5 percig pihenni. Utána megint felfőztem, hogy a zselatin teljesen feloldódjon benne, de itt már belekerült a likőr is. Félretettem hűlni. A szőlőszemeket kimagoztam, a barackot szeletekre vágtam és egy talpas pohárba helyeztem, végül rászórtam a málnaszemeket is. Miután langyosra hűlt a bor, ráöntöttem a gyümölcsökre. Hűtőbe tettem egy éjszakára és másnap lehet fogyasztani, vendégeket várni vele:)
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: