Belépve mint:

kilépés
60
Átlagos
Közepes
  • A tésztához: 6 tojásfehérje 20 dkg cukor 10 dkg liszt 10 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez: 6 tojássárgája 1 csomag főzni való vaníliás puding 4 dl tej 25 dkg cukor 25 dkg m

Tepsis Raffelló

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukrot hozzáadjuk. A lisztet és a kókuszt összekeverjük, és óvatosan a habba forgatjuk. Kivajazott, belisztezett tepsibe tesszük, és kb. 170 fokon 20 percig sütjük. A tojássárgákat a pudingporral, 1 deci tejjel és fele cukorral simára keverjük. A forrásba lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a többi cukorral habosra keverjük, a kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már hideg tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval díszítjük, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek.
tipp Hűtőben kicsit dermedni hagyjuk
.
Vendég

ricsi mondta:

nagyon finom :) üdv ricsi :)

2012-05-06 14:36:23

Vendég

Klára mondta:

Nálunk is nagy kedvenc.:)

2012-05-07 17:13:48

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: