Belépve mint:

kilépés
15
Átlagos
Magas
  • Kolbásszal töltött leveles tészta Hozzávalók:
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 1 db tojás
  • szezámmag

Ropogós, piriti kolbásszal töltött leveles tészta


Elkészítés:

A mélyhűtött leveles tésztát engedd fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsd három milliméter vastagra. Még egyszerűbb dolgod lesz, ha eleve előnyújtott leveles tésztát vásárolsz. Vágd a tésztát hat részre, majd a téglalapokat átlósan szeld fel, hogy háromszögeket kapj.

A kolbászokat és a sajtot is darabold fel, rakj egyet-egyet mindegyik tésztára, majd csavard fel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg egy felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Rakd forró sütőbe, és 200 fokon süsd 15-20 perc alatt szép aranybarnára!

Amikor a tekercsek kihűlnek, még kisebb darabokra vághatod!
tipp A kolbásszal töltött leveles tészta hidegen és melegen egyformán jó, önmagában, vendégváró falatnak is kitűnő! Kínálhatod főzelékek, saláták mellé! Amennyiben szereted a mustárt vagy a ketchupot, kenj kicsit a kolbászokra! Szinte nincs is vele munka, mert a bolti leveles tökéletes hozzá!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: