Belépve mint:

kilépés
80
Összetett
Magas
  • 1, 5 kg ponty (tisztított)
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 db zöldpaprika
  • 3 db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • 10 dkg vaj
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 3 dl tejföl

Ráczponty

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és ujjnyi vastag szeletekre karikázzuk.
A halat a gerincoszlop mentén hosszában kettévágjuk, és beirdaljuk. (Ha ügyesek vagyunk a halat ki is filézhetjük.) A pontyot sózzuk, enyhén megszórjuk pirospaprikával, és megtűzdeljük a szalonnacsíkokkal.
Egy nagy tepsiben a vajdarabokat elszórjuk, a burgonya szeleteket rátesszük. A burgonya tetejére helyezzük a félbevágott halat, és mellétesszük a felkarikázott paprikát, hagymát és paradicsomot.
A tepsit fóliával lefedjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.
Majd levesszük a tetejéről a fóliát, meglocsoljuk a tejföllel, és addig sütjük tovább, amíg a hal meg nem pirul.
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: