Belépve mint:
120
Átlagos
Közepes
0
0
328
0
- A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1-2 evőkanál méz
- 1 tojás
- ...
- A vaníliás krémhez:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl víz
- 2 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 25 dkg margarin
KARAMELLÁS KRÉMES
A karamellás krémhez:6 csapott evőkanál kristálycukor
1 dl víz
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
A tetejére:
12 dkg porcukor
1 csomag karamellás pudingpor
2 kanál forró víz
2 kanál étolaj
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle.
A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük, ha kihűlt, a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük.
A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük 2 csomag fixálóval, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük.
Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet, majd erre a karamellás krémet. A másik lappal befedjük.
A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral, 2 kanál forró vízzel és 2 kanál étolajjal jól összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.

Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: