Belépve mint:

kilépés
120
Átlagos
Közepes
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • ...
  • A vaníliás krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin

KARAMELLÁS KRÉMES

A karamellás krémhez:
6 csapott evőkanál kristálycukor
1 dl víz
5 dl tejszín
2 csomag habfixáló
A tetejére:
12 dkg porcukor
1 csomag karamellás pudingpor
2 kanál forró víz
2 kanál étolaj

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, 2 lapot sütünk belőle.

A vaníiliás krémhez a a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük, ha kihűlt, a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük.

A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük 2 csomag fixálóval, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük.

Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet, majd erre a karamellás krémet. A másik lappal befedjük.

A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral, 2 kanál forró vízzel és 2 kanál étolajjal jól összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.
tipp Hűtőbe tesszük, másnap lehet szépen szeletelni!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: