Belépve mint:

kilépés
30
Átlagos
Közepes
  • KEKSZES RÉTEG :
  • 130 g háztartási keksz
  • 90 g vaj
  • 40 g porcukor
  • 1/2 ek kókuszreszelék
  • 1/4 tk kakaópor
  • 25 ml rum aroma
  • ...
  • KRÉM:
  • 60 g gesztenyepüré
  • 30 g vaj
  • 1/4 ek rum aroma
  • 1/4 tk kókuszreszelék
  • ...
  • TETEJÉRE:
  • Olvasztott étcsokoládé

Gesztenyés keksz tekercs

1.lépés:
Gesztenyés keksztekercs recept: a Gesztenyés keksztekercs elkészítése egyszerű. A kekszes réteghez minden hozzávalót egy nagy keverőtálba halmozunk, és kézzel alaposan összegyúrjuk.

2.lépés:
Egy kis gombócot formálunk belőle, amit félreteszünk, amíg a krémet elkészítjük.

3.lépés:
A krémhez a gesztenyepürét a vajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a rumaromát is.

4.lépés:
A kekszborda gombócot egy folpackra terítjük, és vizes kézzel kilapítjuk egész vékonyra.

5.lépés:
A krémet elsimítjuk rajta egyenletesen.

6.lépés:
Majd a folpack segítségével feltekerjük és 1-2 órát hűtőben pihentetjük.

7. lépés:
Étcsokoládét olvasztunk és bevonjuk vele a tekercset. Megvárjuk míg megköt, majd szeleteljük és tálalhatjuk is!
.
Hozzászólás a recepthez
Hozzászóló neve: